Dealer autorizat Dacia Renault Nissan

nissan-ariya

•Nissan Ariya primește ratingul maxim Green NCAP de 10/10 pentru indicele de puritate a aerului.

•Nissan Ariya se încadrează în zona de punctaj maxim și la segmentele de rating pentru eficiență energetică și indicele de gaze de seră.

• Acesta reprezintă cel mai ridicat rating posibil din partea Green NCAP.

Paris, FRANȚA (Aprilie 27, 2023) – Nissan Ariya a obținut punctajul maxim de 5 stele și atinge cu încredere un index mediu general de 9.6/10 la Green NCAP – o inițiativă independentă care își propune să evidențieze munca producătorilor și modelele de automobile specifice care depășesc cerințele minime de sustenabilitate, cu un impact cât mai mic asupra mediului.

Procesul de testare riguros al Green NCAP analizează în detaliu toate aspectele acreditărilor de sustenabilitate ale unui automobil. Testul conține 3 secțiuni separate: teste privind indicele de puritate a aerului (Clean Air Tests), teste de eficiență energetică (Energy Efficiency Tests) și teste privind gazele cu efect de seră (Greenhouse Gases Tests). Aceste teste sunt apoi utilizate pentru a calcula scorul general al unui model.

Neavând țeavă de evacuare, Nissan Ariya a obținut în mod firesc un scor perfect de 10/10 la testul referitor la indicele de calitate a aerului (ICA). Rezultatele au inclus cele mai bune scoruri la testul din laborator și testul rutier, cele două secțiuni constitutive ale indicelui de puritate a aerului. În plus, la secțiunile de eficiență energetică și, respectiv, gaze cu efect de seră au fost înregistrate de asemenea scoruri mari, de 9,3/10 și 9,5/10.

Testul rutier standard a fost efectuat pe vreme rece la -1°C, iar consumul lui Ariya a fost de aproximativ 24 kWh/100 km. Capacitatea utilizabilă a bateriei măsurată de Green NCAP este de 89,6 kWh, ceea ce depășește valoarea declarată oficial. La încărcarea cu 11 kW, eficiența totală este de 91,6% din energia preluată din rețeaua electrică. Aceasta reprezintă „cea mai mare valoare măsurată de Green NCAP până acum”, conform unui citat din raportul Green NCAP.

„Noi, cei de la Nissan, suntem profund dedicați obiectivelor noastre de sustenabilitate și electrificare, așa cum sunt consemnate în planul Ambition 2030. Este minunat că Green NCAP a recunoscut Ariya ca fiind în fruntea acestei eco-revoluții. Suntem foarte mândri de toți membrii echipei care au lucrat neobosit pentru a obține acest rezultat”, a declarat Arnaud Charpentier, Region Vice President, Product Strategy and Pricing, Nissan AMIEO.

Cu o autonomie maximă de 536 de kilometri, alături de capacitatea de încărcare rapidă, Nissan Ariya full electric întruchipează angajamentul Nissan pentru un viitor mai curat. Nu a existat niciodată un moment mai prielnic pentru a trece la electric, iar datorită ratingului de 5 stele de la Green NCAP, Ariya reprezintă cea mai bună opțiune posibilă pentru consumatorii care își doresc un plus de sustenabilitate în viața lor de zi cu zi.